Wij Tatoeëren uitsluitend vanaf 18jaar, geen uitzonderingen

Wij tattoeëren niet op hoofd, nek, handen, voeten en geslachtsdelen... dit is een oude ere-code die wij nog steeds met trots in ere houden. Het heeft te maken met hygiëne en esthetische gedachte, en omdat wij mensen tegen zichzelf moeten beschermen. Een tattoeage is te definitief om op dergelijke potentiele 'spijt' plaatsen te tattoeëren. Een mensenleven is onderhevig aan veranderingen (b.v. van baan, milieu, relaties etc) een tatoeage blijft... tot de dood u scheidt.

Bij ons worden tattoo's en naar Uw wensen gezet, zonder haastige spoed, alsmede piercings. Wij piercen echter géén tong (omdat wij het risico op ernstige medische gevolgen niet voor onze rekening willen nemen, lees onder een voorbeeld uit de krant)en/of geslachtsdelen.

Tongpiercing veroorzaakt hartproblemen

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dat geldt zeker voor een dertigjarige vrouw die een tongpiercing liet zetten. Vier weken na de esthetische ingreep kreeg de dertiger tevens een hartklep cadeau.
Volgens chirurgen Jos Maessen en Geoffrey Kloppenburg van het academisch ziekenhuis in Maastricht is het zetten van een sierlijke tongpiercing niet helemaal zonder gevaar. Het kan namelijk hartproblemen veroorzaken. Doordat de zogenaamde streptokokbacterie zich een weg baant naar een willekeurige bloedbaan, raakt de hartklep ontstoken.
Heb je net een piercing in je tong laten zetten en ben je een beetje koortsig? Dan is het wellicht tijd om een bezoekje aan de dichtstbijzijnde dokter te wagen. Het slachtoffer was er wél op tijd bij. Na een spoedoperatie werd haar ontstoken hartklep ingewisseld voor een kunstklep.

Er wordt bij ons (ruimschoots) gewerkt naar de richtlijnen van GGD, uitsluitend met wegwerp materialen, steriele apparatuur en veilige kleurstoffen in een moderne hygienische werkomgeving. Wij werken uitsluitend op afspraak, hiermee creëren wij een ontspannen sfeer en nemen rustig de tijd voor onze klanten, omdat wij kwaliteit boven kwantiteit verkiezen. Wij zullen onszelf altijd 200% inzetten om uw tattoo er zo mooi mogelijk op te zetten..of het nu gaat om een hartje of een rugstuk.. Dit betekend echter wel dat wij een wachtlijst hebben in onze agenda.. omdat wij iedereen evenveel aandacht gunnen.

 

Nabehandelingen.

 

Zoals u wel zult merken zullen alle tattoo artiesten op het internet een andere nabehandeling voorschotelen. Het verstandigste is om de na-behandeling aan te houden van de artiest waar u uw tatoeage hebt laten plaatsen, en niet naar kennissen en vriendjes luisteren die bij iemand anders een tatoeage hebben laten zetten. De artiest zal het beste met u en uw tatoeage voor hebben, hoewel echter veel na-behandelingmethoden zeer twijfelachtig zijn.

 

Onze na-behandelings adviezen.

 

1. Uw tatoeage is door ons afgedekt met een wondspray die neutraal, desinfecterend en luchtdoorlatend is (géén leukoplast). Dit is om te voorkomen dat er vuil bij uw verse tatoeage kan komen. Smeer nog even niks op uw verse tatoeage om het vormen van het belangrijke korstje te bevorderen. Geef uw lichaam de kans om zijn/haar werk te doen.

Een dun laagje wondspray is voldoende om een correct gezette tatoeage af te dekken. Plastic folie, zoals door velen wordt gebruikt is absoluut niet gunstig voor uw tatoeage omdat deze de huid zal verstikken. Bovendien gaat men onder de folie transpireren hetgeen weer amoniak vrijmaakt..en in uw tatoeage kan gaan alcaliseren (bijten) ook kunnen bacteriën zich razendsnel gaan vermenigvuldigen door het broei effect van de folie... NIET doen dus. Wondgaasjes of een stukje keukenrol met daaronder even wat uierzalf is ook prima.

2. U kunt met dit spray laagje gewoon douchen, maar beter is dat na enkele dagen water wordt vermeden.

3. Na 2 á 3 dagen gaat zich een dun korstje vormen op uw tatoeage, dit is normaal en hoort ook zo. Uw nieuwe tatoeage is als een lichte schaafwond. Uw lichaam zal het korstje vormen om de huid af te dekken (en te beschermen tegen invloeden van buitenaf) zodat onder het korstje een nieuwe huid kan gaan vormen in een steriele omgeving. Probeer dit korstje zoveel mogelijk droog te houden om te voorkomen dat deze week wordt. Wanneer de korst week wordt kan dit tot inkt verlies leiden en vlekkerige resultaten geven. Na een dag of 2 tot 3 begint u met s'morgens en s'avonds een heel dun laagje uierzalf op de tatoeage te smeren...héél dun... dit is slechts om het korstje soepel te houden, zodat er geen scheuren in komen. Scheuren kunnen ook tot inkt verlies leiden. De uierzalf desinfecteerd en houdt het korstje soepel..het lichaam regelt het verder allemaal prima zelf. Het insmeren doet u totdat het korstje er vanzelf af gaat (het korstje nooit een handje proberen te helpen door het eraf te pulken...dit zal uw tattoo beschadigen).

Veel artiesten zeggen..vanaf dag 1 smeren smeren smeren..zodat er geen korst kan vormen.. Dit is niet logisch, het lichaam weet zelf precies wat te doen bij een beschadigde huid. Sterker nog, het te vroeg insmeren van de tatoeage kan leiden tot irritatie, roodheid en zelfs infecties...omdat de tatoeage (wond)in dat geval te lang open blijft en er vuil/stof in kan komen van kleding e.d.

4. Als een tatoeage correct wordt aangebracht zal er zeer weinig tot geen bloed te zien zijn, meestal alleen wat licht wondvocht. In dat geval zal het geneesproces 5 tot 14 dagen duren. Meestal zijn onze tatoeages binnen een week helemaal genezen...afhankelijk van persoon tot persoon natuurlijk. Met geneesproces bedoelen we.. het moment van zetten tot het moment dat de korst volledig is verdwenen.

Een niet correcte behandeling die te ruw of te diep is zal duidelijk herkenbaar zijn door de bloederige toestanden die daarmee gepaard gaan. Bloed=Fout! Sommige tattooartiesten denken 'hoe dieper hoe beter'. Maar niets is minder waar. Het bloed zal de pigmenten er voor een groot gedeelte uitspoelen en de behandeling doet onnodig veel pijn. Het nadeel van deze praktijken is ook dat de inkt gaat 'uitlopen'. Wat eerst een leuk lijntje leek is na een jaar een brede rivier van inkt geworden...en wordt steeds breder naarmate de jaren verstrijken. Ook wordt de zwarte inkt...blauwachtig. Hoe dieper de tattoo gezet is..hoe meer deze zal uitlopen en blauwachtiger zal worden. Dit komt omdat te diep gezette pigmentdeeltjes heel moeizaam kunnen worden ingekapseld door de granula van de huid en dus niet goed kunnen worden geïsoleerd, wat weer resulteerd in het 'wegzweven' van de pigment deeltjes.. In de meeste van dit soort gevallen is er dan ook sprake van een 'dikke' opgezette tatoeage... en kun je de tattoo in reliëf voelen als je er licht overheen wrijft. Dit komt door de vorming van littekenweefsel. Hier is in dat geval niets meer aan te doen. Een correct gezette tatoeage loopt niet uit, is niet dik...en is ook na 20 jaar nog rag fijn en mooi zwart. Hetzelfde geldt voor de kleuren.

Gebruik uitsluitend uierzalf of zuurvrije vaseline tijdens de nabehandeling. Wij geven de voorkeur aan uierzalf omdat het ook desinfecteerd. Alle andere smeersels beter niet gebruiken.

Tegenwoordig zijn er veel artiesten die SPERTIE zalf aanraden. Helemaal fout!!! Om de tattoo te laten genezen en een nieuwe huid te maken, heeft de getattoeërde huid zuurstof en voeding nodig. Dit lukt alleen met een goede doorbloeding. SPERTIE is een aambei zalf. Een aambei is een spatader in de anus streek. In SPERTIE zit een medicijn welke aders vernauwen en dicht knijpen.. hetgeen verlichting geeft bij een aambei. U begrijpt echter wel dat het natuurlijk absoluut niet op een verse tatoeage thuishoort, omdat het een goede doorbloeding en genezing stagneerd. Tenzij de artiest probeerd een te diep geprikte en bloederige tattoo te stelpen (camoufleren), want bloedingen stoppen..dat doet SPERTIE wel. En dan zijn er nog de groep tattooartiesten die het adviseren, gewoon omdat tattoo jantje en tattoo pietje het ook gebruiken. Zonder zich af te vragen wat de achterliggende gedachte is om deze rommel te gebruiken en of er enige logica in zit.

Tijdens dit proces dient u op de getatoeërde plek te vermijden o.a.;

Wollenkleding op de tatoeage, Sauna, zwembad, zee en water in het algemeen, zon, hoogtezon, zonnebanken e.d., pulken/krabben, ruw afdrogen na douchen, En voor mensen die met vlees werken zoals slagers etc..pas op met varkensvlees, besmette handen door varkensvlees of direct contact met de tatoeage zal resulteren in een joekel van een infectie. Kalk, zand, specie etc...dit vooral voor de bouwvakkers.Niemand met zijn/haar handen er aan laten komen.

Wanneer de korst is verdwenen is het nieuwe huidje nog dun en teer,..houdt hiermee rekening vooral met zonnebanken. Neem nog een paar weken extra om het nieuwe huidje wat te laten 'aandikken'. Een nieuwe tattoo kan snel verbranden en daar wordt de tatoeage flets van.

 

Wanneer u bij ons een tatoeage heeft laten plaatsen en onze adviezen opvolgd, garanderen wij u een perfect resultaat en geven wij u een onbeperkte garantie. Mocht opnieuw inkleuren van een door ons gezette tatoeage noodzakelijk zijn, dan zullen wij dat gratis uitvoeren.

 

Veel plezier verder op onze website.

All Logo's, text, art and designs of Smart-Art™ are protected by international law.
Smart-Art™. has copyright to all shown material. Reprint or other use is prohibited.